VOLENDAM - In de Eredivisie zaalvoetbal heeft titelkandidaat Hovocubo opnieuw averij opgelopen. Op bezoek bij RKAV Volendam wist de ploeg van coach Sander van Dijk vrijdagavond niet verder te komen dan 4-4 waarbij notabene keeper Jack Steur voor de gelijkmaker wist te zorgen.

Hovocubo leek bij rust al op rozen te zitten want ondanks een vroege achterstand door een treffer van Frank Boogaard stelde de Hoornse formatie snel orde op zaken. Via treffers van Ilias Bouzit (2), Mats Velseboer en Karim Mossaoui stond het vijf minuten na de rust 1-4.

De gasten uit Hoorn verzumden hierna nog een aantal keren de trekker over te halen en kregen daar in de slotminuten de rekening voor gepresenteerd. Sam Lautenschutz en daan appel brachten de Volendammers dichterbij en in de slotseconden ontpote keeper steur zich tot held in sporthal opperdam door voor de 4-4 te zorgen.

Beide ploegen komen zondag om 16.00 uur weer in actie. Hovocubo speelt dan thuis de topper tegen koploper FC Eindhoven terwijl RKAV Volendam op bezoek gaat bij ASV Lebo.