HOORN - Beetje bij beetje kwam HV/Veerhuys de laatste weken dichterbij de begeerde top acht van de Eredivisie, maar na het gelijke spel tegen ZVV Ede lijkt plaatsing voor de kampioensgroep een utopie voor de ploeg van Anand Jagdewsing.

Met nog twee wedstrijden te gaan, de derby tegen Hovocubo staat vrijdag op het programma gevolgd door een duel tegen het ongeslagen Tigers Roermond, lijkt de achterstand van vier punten op de huidige nummer acht, FC Marlène, te groot. Jagdewsing kampt het hele seizoen al met blessures in zijn selectie en kon in de thuiswedstrijd onder meer niet beschikken over David Albert, Jeffrey de Moel en Jorg Ooievaar. Mede daarom zat de pas 15-jarige Sepp van der Laan op de bank bij de Hoornse formatie.

Het duel tegen ZVV Ede bleef zowel voor de rust als in de tweede helft in evenwicht. Jesse Koeman maakte halverwege de eerste helft een achterstand, na de openingstreffer van Joubid, ongedaan. Na de rust had de thuisploeg wel een overwicht, maar het was Orriëns die de promovendus opnieuw op voorsprong bracht. Met een meevoetballende keeper probeerde Veerhuys het tij nog te keren, maar verder dan een late treffer van Stefan Dol kwam men niet: 2-2.

HV/Veerhuys speelt komende vrijdag in De Opgang in Zwaag de derby tegen Hovocubo, dat nog één overwinning nodig heeft om zich wel te plaatsen voor de kampioensgroep.