ALKMAAR - Het was zondag 4 juni een prachtige dag en beide teams, Juliana 1 en De Hout 1, wisten dat het vandaag spannend zou worden.

Het team Alkmaar De Hout 1 en Juliana 1 konden beide kampioen worden en bij een gelijkspel zou het sets en games tellen worden. En beide partijen wilden dit ontwijken en gingen voor de volle winst.

Qua ervaring was De Hout de sterkste partij en de gemiddelde leeftijd was 2,5 keer zo hoog als die van de spelers van Juliana 1.
Onze jongens en meiden speelden om te winnen en zij speelden om niet te verliezen. Steeds maar weer aanvallen, het tempo bepalen en je eigen spel blijven spelen.

Lastig als de ervaren spelers van De Hout de strategie hadden, de bal lang in het spel te houden en te wachten op de aanvalsfouten.
Alle 4 singels werden pas na 3 sets beslist en Juliana 1 stond na de singels met 3 – 1 voor. Anika Ouwejan van Juliana had de zwaarste en meest ervaren tegenstander Caroline de Vries van De Hout die elke bal, vooral in de laatste games veel op de lijn, terug wist te brengen. Erg jammer het werd in de 3e set 6-4 voor de tegenstandster Caroline.

De herendubbel werd in 2 sets door Juliana 1 gewonnen en de damesdubbel ging in 3 sets verloren. Dus de mixen moesten de beslissing brengen.
Gelukkig kon Anika met haar broer Aron wraak nemen op haar verloren singel. Ze wonnen de mix en daarmee was het 5e punt voor Juliana binnen.
Einduitslag De Hout tegen Juliana: 3 - 5.

De kampioenstaart werd door de Hout overhandigd aan Juliana en gezamenlijk verorberd, voorzien van champagne.
Het was een prachtige dag en we hebben een mooi en hecht team spelers van Juliana kampioen zien worden.

Volgend jaar zien we deze spelers graag terug in de 1e klasse:
Stan Konijn, Vincent Kors, Jesse de Nijs, Aron Ouwejan, Anika Ouwejan, Marit de Graaf en Nina Kwakman.