HOORN - Met de sluiting van Sportinstituut Frits van der Werff zochten veel sporters een nieuwe plek. Specifiek voor de budo sporters (judo, jiu jitsu etc.) is nu een nieuwe stichting opgericht om de activiteiten voort te kunnen zetten. De stichting faciliteert alle budo activiteiten onder de naam: ‘BudoSportHoorn.nl’. Vanaf 3 september kunnen de sporters terecht in een ruime nieuwe dojo op het sportpark van Zwaluwen 30 in Hoorn. Alle bekende instructeurs en trainers van Frits van der Werff gaan door in de nieuwe stichting.


Meer informatie
Na een intensieve zoektocht bleek een dojo op het sportpark van Zwaluwen de beste optie. De komst van de budo sporters sluit perfect aan op de ambitie van Zwaluwen 30 om meer activiteiten op het park te realiseren. Op het complex zijn ook kinderopvang en naschoolse opvang gevestigd.

Voor de budo sporters wordt het anders dan op de oude locatie bij Frits van der Werff, maar de basis blijft hetzelfde: toptrainers, een fijne dojo en sporten volgens de kernwaarden respect, sportiviteit en discipline. Ook Frits van der Werff blijft betrokken als instructeur voor de begeleiding van judoka’s die hun zwarte band willen halen.

De nieuwe dojo krijgt een ruime mat van ca. 11×21 meter zodat er comfortabel getraind kan worden met kleine en grote groepen. Ouders krijgen de gelegenheid om te kijken bij de trainingen, en kunnen een kop koffie drinken in de kantine van Zwaluwen 30. De nieuwe stichting heeft inmiddels een nieuwe website waar iedereen de ontwikkelingen kan volgen: https://budosporthoorn.nl

Bereikbaar voor een grote groep door lagere contributie
Net als andere sportclubs gaat BudoSportHoorn.nl over tot ‘jaar contributies’. Door de nieuwe opzet kunnen de contributies gehalveerd worden ten opzichte van de oude situatie. Hierdoor wordt het voor veel meer mensen betaalbaar om deel te nemen en kunnen veel meer jonge en oudere kinderen beginnen met deze fantastische sport.

Proefdraaien
De komende maanden wordt er hard gewerkt door een grote groep vrijwilligers om alles in gereedheid te brengen voor de start van het nieuwe seizoen. De reguliere lessen gaan tot 16 juli door bij Frits van der Werff en starten vervolgens in september op de nieuwe locatie. In de zomer zullen alvast een aantal gratis instuif activiteiten georganiseerd worden voor de leden die zich nu al aanmelden bij de nieuwe stichting.