HOORN - Jong Holland heeft een knappe en terechte zege behaald op Zwaluwen`30. In Hoorn werd het 2-4 voor de ploeg van trainer Carl Ern.

De openingsfase was nog voor de thuisploeg van trainer Richard Bulterman die Samet cetin al binnen vier minuten de score zag openen. Gaandeweg het duel nam Jong Holland het initiatief en legde de gevaarlijke aanvalaslinie van de thuisploeg lam. Daarbij toonde het zich uiterst effectief in het afronden want nog voor de rust wist men door treffers van Jort Feijen, Lars Boekel (strafschop) en Eelke de Graaf het duel te doen keren.

Na een uur spelen wist Diovaris Balentina de thuisploeg weer dichterbij te brengen, maar Sam van de Kamer wist het duel definitief in het slot te gooien: 2-4.

Jong Holland heeft nu zes punten uit drie wedstrijden en speelt komende zaterdag thuis tegen Olympia Haarlem. Zwaluwen`30, dat vier punten heeft, gaat dan op bezoek bij SC Buitenboys.