HEERHUGOWAARD - FC Marlène blijft dit seizoen verrassend goed presteren en na een fraaie zege op Hovocubo is plaatsing voor de kampioensgroep zelfs een stukje dichterbij gekomen voor de jonge en gretige ploeg van trainer/coach Iwan de Mees.


De Heerhugowaardse formatie onderging afgelopen zomer een ware metamorfose. Vele ervaren krachten verdwenen en met enkele jonge krachten uit de eigen opleiding verrast FC Marlène dit seizoen vriend en vijand. Nadat men het topploegen als Os Lusitanos en FC Eindhoven al heel lastig maakte kreeg vrijdagavond ook Hovocubo te maken met de dadendrang van de gretige Heerhugowaarders. Met drie landstitels in de laatste vijf jaar leek Hovocubo vooraf wellicht favoriet, maar FC Marlène liet vrijdagavond zien zeker niet onder te doen voor de fomatie van Sander van Dijk.

In een open eerste helft werd er liefst vijf maal gescoord. Hicham Aklalouch opende namens de gasten de score, maar binnen een paar minuten waren het Steije Kee en Aiman Afouzar die de score omdraaiden. Terwijl er pas zeven minuten gespeeld was bracht Aklalouch met zijn tweede de score weer in evenwicht. Hovocubo ging uiteindelijk met een voorsprong rusten door een treffer van Abdessamad Attahiri.

Hovocubo verzuimde vervolgens die voorsprong uit te breiden, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Mika Spigt, die samen met de 17-jarige Sem Besseling één van de revelaties van het seizoen is. Ook de gedreven topscorer Steije Kee is een belangrijke schakel in het collectief van De Mees en hij bracht de stand op 3-3. Opmerkelijk was dat FC Marlène een hernieuwde voorsprong pakte net op het moment dat het met een man minder speelde. Aanvoerder Amir Molkârâi had namelijk zijn tweede gele kaart gezien, maar het weerhield Kee er niet van zijn derde te maken. Hovocubo ging vol op de aanval, maar zonder al te veel overleg en vijf minuten voor tijd was het Floris Kemps die het duel definitief besliste: 3-5.

Met nog twee wedstrijden te spelen in de najaarscompetitie en een voorsprong van vier punten op concurrent HV/Veerhuys deed FC Marlène zodoende zeer goede zaken. Komende vrijdag kan men bij hekkensluiter ZVV Kroeven zich dus al veilig stellen van de plek in de kampioensgroep en dat zou een ongekend knappe prestatie zijn voor de Heerhugowaarders. Hovocubo heeft na tien wedstrijden slechts één punt meer en ziet na de nederlaag in Heerhugowaard de achterstand op koploper Tigers Roermond al oplopen naar dertien punten.

FC Marlène - Hovocubo 5-3 (2-3)

3. Aklalouch 0-1
4. Kee 1-1
7. Afouzar 2-1
7. Aklalouch 2-2
15. Attahiri 2-3
25. Kee 3-3
30. Kee 4-3
35. Kemps 5-3

Foto's: Michel Bes Sportfotografie