HOORN - Een jeugdtrainer van FC Amsterdam heeft zaterdag een rake klap gekregen na afloop van een voetbalwedstrijd in Hoorn. De trainer werd volgens getuigen aangevallen door een ouder van één van de spelers van de tegenstander. Er is aangifte gedaan van de mishandeling, bevestigt de politie.

De wedstrijd vond plaats tussen Always Forward JO15-1 en FC Amsterdam JO15-1. Na afloop zou er een woordenwisseling zijn ontstaan tussen een speler van FC Amsterdam en een speler van Always Forward. Toen de trainer tussen de spelers wilde komen, kreeg hij onverwachts een vuistslag van de vader van een van de jongens, aldus een getuige. De dader ging er vervolgens vandoor.

De politie bevestigt op de hoogte te zijn van het voorval. "Rond 14.45 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartijtje op het voetbalveld van Always Forward", aldus een woordvoerder. "De trainer van de tegenpartij zou een klap hebben gekregen van een toeschouwer. Collega's zijn er meteen naartoe geweest. Er is ter plaatse een aangifte opgenomen, er zijn foto's gemaakt van het letsel en er zijn getuigenverklaringen opgenomen." Er zijn nog geen mensen aangehouden.

Reactie voorzitter Always Forward
"Er was een akkefietje op het veld over een overtreding op een speler. Een ouder van een van de Always Forward-spelers riep wat, waarop een speler van Amsterdam de ouder in zijn gezicht zou hebben gespuugd. Dat liep uit de hand, want de ouder pikte dat niet", zegt de voorzitter van Always Forward. "Er zit wat emotie in. De jongens van Amsterdam konden namelijk nog kampioen worden, maar wij al lang niet meer."

"Onze Commissie van Normen en Waarden buigt zich over dit incident, buiten het bestuur om. De commissie gaat in gesprek met FC Amsterdam en Always Forward, en eventueel nog met de KNVB. Dit kan natuurlijk niet, al zijn er ergere dingen in de wereld."