HOORN - Bij de start van de competitie in de Eredivisie zaalvoetbal is HV/Veerhuys met harde cijfers onderuit gegaan tegen Be`79, ondanks een voorsprong bij rust. Coach Anand Jagdewsing kende nogal wat personele problemen en dat brak de ploeg in de tweede helft op.

De trainer/coach kon voorafgaand aan het duel niet beschikken over doelman Marcel Ons en de ervaren Nigel Wijdenbosch evenals de nieuwkomers Mo Darri en Kevin van Londen. Toch kwam de Hoornse formatie in de eerste helft prima voor de dag door drie keer een achterstand weg te potsen middels trefefrs van David Albert, Jesse Koeman en Jeffrey de Moel. Kort voor rust wist Albert zelfs zijn tweede van de avond te maken met een 4-3 ruststand tot gevolg.

Met slechts één wissel kreeg HV/Veerhuys na rust het deksel op de neus van de ploeg uit Berkel-Enschot dat met name via Amin El Allouchi (3 treffers) en Iman Karichef (2) gevaarlijk bleek. Omdat de thuisploeg zelf te onrustig bleek in balbezit konden de gasten zodoende uitlopen naar een zeer ruime en ietwat vertekende overwinning: 4-9.

Komende vrijdag 29 september gaat HV/Veerhuys op bezoek bij FC Marlène in Heerhugowaard.