ZWAAG - Nog geen 48 uur nadat Hovocubo de KNVB-beker in de wacht wist te slepen liep het uitgerekend in de derby tegen HV/Veerhuys averij op. Aan de hand van een uitblinkende David Albert, goed voor vier treffers, wonnen de gasten verrassend met 5-6.


Coach Sander van Dijk van Hovocubo zal zich nimmer verschuilen achter het feit dat zijn ploeg vermoeid was na de parchtige bekerfinale van afgelopen vrijdag (5-2 winst op FC Eindhoven), maar gezien het spelbeeld tegen HV/Veerhuys leek het erop dat dit met name in de slotfase wel degelijk meespeelde. Hovocubo had namelijk bij rust reeds een 3-1 voorsprong en gaf in de laatste vijf minuten een 5-3 voorsprong weg tegen de plaatsgenoot. Aan de andere kant verdient het HV/Veerhuys natuurlijk ook de credits voor het prima spel tegen de titelkandidaat en wist men dat er uitgerekend deze zondag wat te halen viel.

Hovocubo startte voortvarend en kwam via treffers van Ilias Bouzit (2) en Amin Amghar op een comfortabele voorsprong. Op slag van rust deed Nigel Wijdenbosch iets terug.

In de tweede helft wist Bouzit met zijn derde de marge weer op drie te brengen, maar vervolgens begon de glansrol voor David Albert die Veerhuys met twee treffer dichterbij bracht. Nadat Hicham Aklalouch Hovocubo op 5-3 wist te zetten leek de winst voor Hovocubo, maar Jorg Ooievaar zorgde voor de aansluiting en het slotakkoord was voor de uitblinkende Albert die met nog eens twee treffers de winst bij HV/Veerhuys bracht: 5-6.