TEXEL – HV Veerhuys had afgelopen vrijdagavond de kans om nog verder uit te lopen op achtervolger Texel’94. Dat deed het echter niet. Sterker nog, de Hoornse ploeg leed de eerste nederlaag van het seizoen, 5-3.

In een wedstrijd waarin HV Veerhuys veel balbezit had was het Texel’94 dat halverwege met 2-0 aan de leiding ging. Nadat Lesley Koning uit een vrije trap voor de openingstreffer had gezorgd wist Pieter Jan Eelman de 2-0 te maken. De gasten kwamen niet tot scoren. ‘Hun keeper was goed’, aldus Jorg Ooievaar.

Al snel na de pauze maakte Pieter Jan Eelman de 3-0, waarna Jesper Arkenbout de score verder opvoerde naar 4-0. ‘Daarna wilden wij mee voetballende keeper gaan spelen’, vervolgde Ooievaar. Via Daan Buurman en Ooievaar kwam Veerhuys terug tot 4-2. Texel doelman Alexander Smit wist de 5-2 te maken. Ooievaar bracht de stand nog op 5-3, maar verder kwam de formatie van Peter van der Slikke niet. ‘We hadden heel veel kansen. Op basis van de tweede helft hebben we onszelf te kort gedaan. Voor rust misschien niet, maar die keeper was echt geweldig.’

Texel’94 – HV Veerhuys 5-3