HEERHUGOWAARD - HV Veerhuys heeft zich maandagavond ten koste van FC Marlène geplaatst voor de play-offs van de Eredivisie zaalvoetbal waarin het nu Tigers Roermond ontmoet. De Hoornse formatie van coach Mo Bouchibti won in Heerhugowaard met 2-3 met een glansrol voor David Albert die alle drie goals voor zijn rekening nam.

Door de zesde plaats in de reguliere eindstand moest FC Marlène het in de brugwedstrijd opnemen tegen de winnaar van de B-poule en het duel was eigenlijk illustratief voor het hele seizoen van FC Marlène. Nadat het bestuur van de Heerhugowaarders eerder had aangegeven voor komend seizoen een andere koers te gaan varen waarin de eigen jeugdopleiding de boventoon voert, rommelde het voortdurend binnen de selectie. Met daarbij nog eens een blessuregolf en enkele schorsingen bleef het gehele seizoen moeizaam verlopen.

Op de dag van de wedstrijd werd er nog eens een hoofdstuk bijgevoegd met het per direct opstappen van de beide coaches Jeroen de Groot en Carlo van der Waals. Het conflict ontstond over het wel of niet inzetten van Floris Kemps die tegen Veerhuys zijn vijftiende duel zou spelen en daarmee niet meer speelgerechtigd was voor FC Marlène 2, dat zich komende vrijdag moet zien te handhaven. Naast de beide coaches was uiteindelijk ook Stefan Dol, één van de spelers die net als de eveneens afwezige Kevin van Londen (schorsing) en Mo Darri (blessure) komend seizoen voor HV Veerhuys gaat spelen, afwezig. Langs de kant werden de honneurs waargenomen door Iwan de Mees en Ferdinand Hofland.

HV Veerhuys had geen boodschap aan de maleur bij de Heerhugowaarders en ging vol voor de kans om de play-offs te bereiken Ondanks de krappe selectie streed ook FC Marlène voor wat het waard was in een nerveus duel en kwam het zelfs op voorsprong door een treffer van de nimmer verzakende Jordy Cretier. Met een fraai schot zorgde David Albert echter voor de Hoornse gelijkmaker. De gelijke stand bleef lang staan, mede door goed keeperswerk van zowel Marcel Ons (Veerhuys) als Barry de Wit (Marlène), maar het ging mis toen de thuisploeg koos voor een meevoetballende keeper. Albert profiteerde opnieuw en schoot Veerhuys naar een voorsprong. Steije Kee zorgde nog wel voor de gelijkmaker, maar nieuw balverlies zorgde ervoor dat Albert zich kon kronen tot man van de wedstrijd door de beslissende treffer in het lege doel te tikken.

HV Veerhuys mag het nu komende vrijdag en zondag in een tweeluik opnemen tegen Tigers Roermond.

FC Marlène - HV/Veerhuys 2-3 (1-1)

8. Jordy Cretier 1-0
10. David Albert 1-1
33. David Albert 1-2
38. Steije Kee 2-2
39. David Albert 2-3

Foto's: DP Sportfotografie