ROERMOND - Dat HV Veerhuys de halve finales van de play-offs niet zou halen was wel duidelijk na de 1-8 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Tigers Roermond. Toch sloot de Hoornse formatie het seizoen positief af door wel de verre uitwedstrijd in Limburg te winnen: 6-8.


Wat werd gezien als een formaliteit werd zo toch nog een positief einde voor de ploeg van interim-coach Mo Bouchibti. De Hoornse zaalvoetballers namen in Roermond zelfs een 0-2 voorsprong, maar stonden bij rust op een 4-3 achterstand.

Duidelijk was dat de nederlaag van vrijdag niet weggepoetst kon worden, maar Veerhuys liet zich wel nog eenmaal van zijn beste kant zien. Mede dankzij "vliegende keep" David Albert kwam men zelfs op een nieuwe voorsprong door een rake vrije trap van aanvoerder Nigel Wijdenbosch. Tigers Roermond dat wat gas terugnam met het oog op de halve finale kwam nog wel tot 6-6, maar in de slotfase maakte Jesse Koeman zijn vierde doelpunt van de middag en David Albert zijn derde: 6-8.

Voor HV/Veerhuys zit het seizoen er op. Tigers Roermond mag het in de halve finale opnemen tegen regerend landskampioen Hovocubo. In de andere halve finale bestrijden FC eindhoven en ASV Lebo elkaar in ene best-of-three.

Foto: Frank Brussel