URK – HV Veerhuys beleefde in Urk een moeizame avond. De Hoornse zaalvoetbalploeg pakte in de slotminuut de voorsprong en keerde zo alsnog met de drie punten huiswaarts, 3-4.

In Urk stond HV Veerhuys onder leiding van Antoine Gooyers, die in ieder geval tot het einde van het seizoen aan het roer staat bij de koploper uit de eerste divisie. De oefenmeester is in Hoorn de opvolger van Peter van der Slikke, die afgelopen week werd ontslagen. Met Gooyers haalde Veerhuys een oude bekende terug. De coach stond in Urk weer voor de groep en zag hoe zijn ploeg een zwaarbevochten zege boekte. ‘Het was moeizaam. Urk is een stugge ploeg met sterke jongens. Er is moeilijk door te komen en de kansen die we kregen maakten we niet’, zei Gooyers. Na een actie over de zijkant trof de thuisploeg bij de tweede paal doel en bepaalde de ruststand zo op 1-0.

Na de pauze kwam de Hoornse ploeg sterk uit de kleedkamer en via twee treffers van Mo Darri boog het de score om. Weer enkele minuten later wist de gastheer echter gelijk te maken. Veerhuys slaagde er via Thijs Nugter weer in om aan de leiding te komen, maar ook nu trok Urk de stand weer gelijk.

Pas in de laatste minuut, 36 seconden om precies te zijn, viel de beslissing. ‘Younes (Daari, red.) omspeelde drie man en stiftte hem in de verre bovenhoek. Het was een super mooie goal’, omschreef Gooyers de winnende treffer. ‘Ik ben tevreden over het resultaat, maar er moet wel arbeid worden verricht. Dat is op dit moment nog niet goed genoeg wat we hebben laten zien.’