HOORN – Na het 5-5 gelijkspel in de uitwedstrijd is HV Veerhuys er in geslaagd om de eerste ronde door te komen. Tegen Leekster Eagles boekte het een 6-0 overwinning waarmee de Hoornse ploeg nog altijd kans maakt op handhaving op het hoogste niveau.

‘In de eerste helft hadden wij de wedstrijd eigenlijk al in het slot moeten gooien, maar we miste wel wat kansen’, zei Barry de Wit na afloop. ‘De tweede helft was wat gelijkwaardiger maar Leekster Eagles ging bij een 2-0 achterstand met meevoetballende keeper spelen.’ vervolgde de sluitpost.

Het powerplay leverde voor Leekster Eagles echter geen succes op. De thuisploeg kon uitlopen naar een 6-0 overwinning waardoor het de ploeg uit Leek van zich afschudde. De Wit: ‘Het was gelijkwaardiger dan de uitslag doet vermoeden, maar we hebben zeker terecht gewonnen.’

Doelpunten HV Veerhuys: Mukhtar Suleiman (2x), Younes Daari (2), Jorg Ooievaar en Lars Ursem.