HOORN - Een week na de thuisnederlaag tegen FC Marlène heeft HV/Veerhuys sportieve revanche genomen door het hoog geklasseerde FCK De Hommel met ruime cijfers te verslaan. De ploeg van Antoine Gooyers was duidelijk de baas in eigen huis en scoorde zowel voor als na de rust zesmaal met een eclatante 12-5 zege tot gevolg.

Ondanks de schorsing van sterkmaker Mukthar Suleiman en een vroege achterstand tegen de dit seizoen sterk opererende Brabanders bleek de equipe van Gooyers oppermachtig. Met een hoog baltempo en vlotte combinaties deed men de gasten voortdurend pijn en was met name Younes Darri weer eens een plaag voor zijn tegenstanders door in dit duel liefst zes maal te scoren.

Na de pauze ging het minstens net zo makkelijk en de zes goals die de Hoornse formatie na de rust maakte waren eigenlijk nog een zwakke afspiegeling van het ware krachtsverschil. De Hommel probeerde nog wat te forceren met een meevoetballende keeper, maar kreeg de goals achter elkaar om de oren. naast de zes goals van Darri zorgden Ooievaar (3), Zwagerman (2) en Biezen ervoor dat het bij 12-5 eindigde.