HOORN - HV/Veerhuys heeft in de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen VNS United het tweede gelijkspel van dit seizoen behaald en daarmee het puntentotaal verdubbeld. De remise is een morele opsteker voor de ploeg van coach Anand Jagdewsing, die vanaf het begin van het seizoen wordt geplaagd door een blessuregolf.


Met slechts één punt op zak leek het opnieuw een zware avond te worden voor de Hoornse ploeg met VNS United op bezoek dat nog geen punt had laten liggen. Met keeper Robin Blaak in het doel, die na vier jaar zijn rentree maakte in de zaal, als één van de uitblinker gaf Veerhuys de Amsterdammers echter uitstekend partij. Men kwam in eigen huis weliswaar op achterstand toen Van Eeuwijk de paal raakte en Aanquich wel raad wist met de rebound. Vijf minuten later betekende een knal van Kevin van Londen echter de gelijkmaker. Door een foutje van Nigel Wijdenbosch kon VNS United, op slag van rust en opnieuw via Aanquich, aan een hernieuwde voorsprong komen.

In de tweede helft gaf de thuisploeg echter alles, wist Blaak zijn ploeg met enkele puike reddingen op de been te houden, en kreeg men uiteindelijk ook wat het verdiende. In de slotminuut wist Jeffrey de Moel met zijn treffer een punt veilig te stellen.

HV/Veerhuys, dat nu met twee punten veertiende staat, gaat komende zondag op voor de verre uitreis naar Zeeland om daar Groene Ster Vlissingen te bestrijden,