VOLENDAM - HV/Veerhuys heeft de leidende positie in de B-poule van de Eredivisie zaalvoetbal weten te verstevigen na een 1-3 overwinning op RKAV Volendam.

De Hoornse formatie van interim-coach Mo Bouchibti had het alleen in de openingsfase even moeilijk tegen de Volendammers. Keeper Marcel Ons moest al een aantal malen redden voordat Tim Taylor de 1-0 tegen de touwen schoot. Volendam-coach Hjalmar Hoekema zag daarna zijn ploeg echter terugvallen waardoor Veerhuys terug in de wedstrijd keerde en nog voor de rust orde op zaken stelde. Jesse Koeman, die eerder al de paal had geraakt, tekende voor de gelijkmaker en in kort tijdsbestek scoorden Storm van der Laan en Hoessein Jabir.

Die voorsprong hield HV Veerhuys na de rust gemakkelijk in stand. Men controleerde het duel en al kwam de thuisploeg er al eens door dan was daar altijd nog keeper Ons die een sterke wedstrijd speelde. Door de zege verstevigt HV/Veerhuys de leiding in de B-poule en zodoende kans op het behalen van de play-offs. RKAV Volendam zal in de laatste weken nog vol aan de bak moeten om rechtstreekse degradatie te ontlopen.