HOORN - In de strijd om een plekje bij de bovenste acht ploegen van de Eredivisie Zaalvoetbal heeft HV Veerhuys een belangrijke zege geboekt. Tegenstander Texel '94 gaf lang tegengas, maar moest na de rust het onderspit delven: 4-1.

Na een minuut stilte voor de afgelopen weekend overleden clubicoon Joop Groot lukte het de formatie van coach Najib Taki niet om de Texelse muur te slechten in de eerste helft al had Veerhuys wel het betere van het spel.

Ook na de rust hield Texel '94 nog enige tijd stand, maar de thuisploeg kreeg alsnog de verdiende beloning toen Jorg Ooievaar de bal in de bovenhoek joeg. Binnen anderhalve minuut was Koen Rootring het eindpunt van een vlotte aanval en stond het 2-0, maar even later leek het toch weer spannend te worden toen Devin Koorn de aansluiting vond. Veerhuys behield echter het betere van het spel en beloonde zich in de slotfase met nog eens twee fraaie doelpunten van Jesse Koeman en de tweede van Ooievaar.