HOORN – HV Veerhuys ging afgelopen vrijdagavond voor de tweede keer op rij onderuit. De ploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar zag Futsal Winsum er uiteindelijk met de punten vandoor gaan, 2-3.

Vorige week leed HV Veerhuys op bezoek bij achtervolger Texel’94 de eerste nederlaag van het seizoen onderuit. Tegen Futsal Winsum ging de ploeg voor de tweede keer op rij onderuit. Toch begon de Hoornse ploeg voortvarend. Via Daan Buurman kwam het al in de eerste minuut op voorsprong. Verder dan dat kwam het in de eerste helft niet.

Veerhuys kwam ook na rust ijzersterk uit de kleedkamer. Ditmaal was het aanvoerder Jorg Ooievaar die tot scoren kwam en zo voor de 2-0 zorgde. Ook ditmaal bleek het voor de gastheer echter meteen het laatste doelpunt van die helft. Futsal Winsum was wel trefzeker. Deshly Storm maakte de 2-1 en Tim Hoff trok de stand gelijk. In de laatste minuut scoorde Michiel van Bolhuis de 2-3 waardoor de uitploeg er op de valreep met de zege vandoor ging. Peter van der Slikke: ‘Het duel verliep moeizaam en waar we normaal vijf of zes doelpunten per wedstrijd maken hebben we nu teveel mogelijkheden laten liggen.’

Doordat Texel’94 wel won is de voorsprong van HV Veerhuys zes punten. Texel heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.