HOORN – Trainer/coach Peter van der Slikke liep in de laatste tien seconden druk coachend achter de wisselspelers langs. De oefenmeester gaf aanwijzingen aan zijn spelers die op dat moment een voorsprong verdedigde. Veerhuys slaagde er echter niet in om de overwinning tegen ZVV Urk over de streep te trekken, 8-8.

De uiteindelijke puntendeling was zeer onnodig. ‘Dit is ongelooflijk. We maakten domme fouten en nu werd het afgestraft’, stelde Peter van der Slikke. De coach was zichtbaar teleurgesteld, iets wat logisch was gezien het verloop van het duel dat HV Veerhuys afwerkte tegen ZVV Urk. ‘Het gaat om de manier waarop we het weggaven. Iedereen kan van alles roepen, maar we maken persoonlijke fouten. Als ploeg hebben we collectief gefaald.’

Comfortabel
Halverwege zullen weinig mensen hebben verwacht dat HV Veerhuys de punten zou delen met ZVV Urk. De Hoornse ploeg, die de eerste vier competitieduels wist te winnen, stond in de rust immers met 4-0 voor. ‘Waarbij ik dacht dat 6-0 of 7-0 ook had gekund. Alleen de eindpass en het balbezit kon beter.’

De coach overdreef niet in zijn analyse. Via Mo Darri, Mark Zwagerman en Younes Daari werden er immers vele kansen gecreëerd. Na drie minuten opende Veerhuys de score. Het was Darri die de keeper omspeelde en vervolgens raak schot. De behendige speler wist het zijn tegenstanders meerdere keren lastig te maken met fraaie acties en trucjes. In de zevende minuut stond hij aan de basis van de 2-0. Zijn corner werd bij de eerste paal door Daan Buurman binnengewerkt. Acht minuten voor rust lag ook de 3-0 in het vijandige doel. Nadat hij bij twee eerdere doelpogingen de doelman van Urk op zijn pad vond wist Mark Zwagerman zijn derde kans wel te benutten. Nog voor rust scoorde Darri de 4-0 door een vrije trap fraai in de korte hoek te schieten.

In het tweede bedrijf incasseerde HV Veerhuys meerdere keren een tegentreffer. ‘We stonden er bij en keken er naar. Dit hadden we niet mogen weggeven. Urk heeft het niet gedaan, wij hebben het gedaan.’ aldus Van der Slikke. De Hoornse ploeg kwam nog wel vier keer tot scoren, maar Urk vond achtmaal het doel. Namens de gastheer zorgden Daan Buurman, Mo Darri, Max Boukens en Mark Zwagerman voor de doelpunten. Het bleek echter niet genoeg voor de zege.

Via meerdere schoten en een bal achter het standbeen langs bracht Urk de spanning terug. Na een 7-4 tussenstand scoorde Veerhuys nog eenmaal, maar door vier doelpunten van Klaas Jelle Romkes leed de Hoornse ploeg voor het eerst dit seizoen puntverlies. Twee seconden voor tijd viel de beslissende 8-8. Wat volgde was een vreugde explosie bij de gasten.

HV Veerhuys – ZVV Urk 8-8 (4-0)
1-0 Mo Darri, 2-0 Daan Buurman, 3-0 Mark Zwagerman, 4-0 Mo Darri, 4-1 Abdul Boundati, 5-1, Daan Buurman, 5-2 Brahim Boundati, 5-3 Redouan Boundati, 6-3 Mo Darri, 6-4 Redouan Boundati, 7-4 Max Boukens, 7-5 Klaas Jelle Romkes, 7-6 Klaas Jelle Romkes, 8-6 Mark Zwagerman, 8-7 Klaas Jelle Romkes, 8-8 Klaas Jelle Romkes.

Fotografie: Gerrie Meijer