HOORN – Om volgende week in eigen huis de titel in de Eerste Divisie A te kunnen pakken moest Scagha’66 afgelopen vrijdagavond worden verslagen. HV Veerhuys slaagde er in om de opponent uit Schagen opzij te zetten, 8-6.

Na twaalf minuten leek het een zorgeloze avond te worden voor HV Veerhuys. Het had toen immers al een 4-0 voorsprong opgebouwd. ‘We begonnen heel goed’, erkende Mark Zwagerman. De ruime voorsprong kwam tot stand door doelpunten van Younes Daari, Mo Darri, Jorg Ooievaar en Max Boukens. ‘Maar toen zakte het weg.’ Scagha’66 kon nog voor de rust terugkomen tot 4-3.

‘We kwamen niet goed de rust uit want we stonden op een gegeven moment 5-6 achter.’ Na een snel genomen corner tekende Daan Buurman voor de gelijkmaker. Younes Daari bracht Veerhuys met twee doelpunten de zege. Zwagerman: ‘Dit wisten we vast te houden door onder meer sterk verdedigend werk van Thijs Nugter.’

HV Veerhuys kan volgend weekend de titel in de wacht slepen. In eigen huis neemt de Hoornse ploeg het op tegen de reserves van FC Marlène.

HV Veerhuys – Scagha’66 8-6 (4-3)
1-0 Younes Daari, 2-0 Mo Darri, 3-0 Jorg Ooievaar, 4-0 Max Boukens, 4-1 Nick Broersen, 4-2 Robin Schouwvlieger, 4-3 Robin Schouwvlieger, 5-3 Jorg Ooievaar, 5-4 Robbert Jan Klein, 5-5 Stijn Buik, 5-6 Jeroen Smit, 6-6 Daan Buurman, 7-6 Younes Daari, 8-6 Younes Daari.