HOORN – In de eerste seizoenshelft stond het nog in het linkerrijtje en leek het mogelijk kanshebber voor een plek in de play-offs. Twee speelronden voor het einde van het seizoen is de situatie echter anders. Met nog maar één punt voorsprong op de ‘gevarenzone’ maakt HV Veerhuys zich op voor een spannend slot van het seizoen.

Met nog twee speelronden op het programma zijn er nog zes ploegen die op de tiende plaats kunnen eindigen. Die plek betekent het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud. HV Veerhuys is één van die teams. De Hoornse formatie neemt het nog op tegen stadsgenoot en directe concurrent Groene Ster.

Na vijf opeenvolgende nederlagen wist HV Veerhuys in de laatste competitiewedstrijd een knappe 3-5 overwinning te boeken op ‘t Knooppunt. “We hadden in de weken daarvoor een paar tikken gekregen, maar na de zege op Knooppunt was ik wel positief.” vertelt Antoine Gooyers die het moest stellen zonder sterspeler Mo Darri.

Ook komende vrijdag zal Darri niet van de partij zijn als de stadsderby tegen Hovocubo op het programma staat. “Het is een wedstrijd op zich. Hovocubo heeft de beste ploeg van Nederland op het moment. We gaan er alles aan doen om goed resultaat te halen.” aldus de coach van Veerhuys.

Moeilijk
De afwezigheid van Mo Darri is een behoorlijke aderlating, stelt Gooyers. “Nu met de blessure van Mo zal het echt moeilijk worden, maar we gaan er alles aan doen om een goed resultaat te behalen. Dat is ook nodig om de play-offs voor degradatie te ontlopen.”