SCHAGEN – Met slechts twee verliespunten reisde HV Veerhuys als koploper af naar Schagen waar het in actie kwam tegen Scagha’66. De Hoornse ploeg slaagde er in om ook de sterk presterende promovendus aan de zegekar te binden, 4-7

Een wedstrijd tussen de nummers vier en een van de Eerste Divisie kan op papier worden bestempeld als een mooi affiche. ‘Als we niet winnen dan is dat voor mij niet zo hoor’, lachte Peter van der Slikke voorafgaand aan het duel.

Voorsprong van korte duur
Voor rust zag het er niet naar uit dat HV Veerhuys punten zou morsen tegen de subtopper. In het eerste bedrijf viel er genoeg te genieten voor de supporters die ook ditmaal op de thuiswedstrijd van Scagha’66 waren gekomen. Ondanks dat Veerhuys sterker begon was het de thuisploeg dat de score opende. Het was Brent Braaksma die na een breedtepass kon binnenschuiven. De voorsprong was echter van korte duur. Nog geen twintig seconden later kwamen de bezoekers via een eigen doelpunt op gelijke hoogte. Toen Veerhuys in de negende minuut de leiding nam, Younes Daari schoot na een mooie aanval vanaf rechts raak, gaf het deze in het eerste bedrijf ook niet meer uit handen.

Terwijl Scagha’66 bij doelpogingen op de keeper stuitte wisten de gasten, die ook het betere van het spel hadden, de voorsprong uit te bouwen. Via een rake vrije trap van Mo Darri en een intikker van Daan Buurman werd het 1-4 waarna Thomas Schaap de doelman omspeelde en er nog voor de onderbreking zelfs 1-5 van maakte.

Ommekeer
Dat een grote voorsprong niet altijd wat zegt in het zaalvoetbal bleek afgelopen vrijdagavond wel. Opnieuw liet Veerhuys de tegenstander dichtbij komen. ‘Het lijkt wel normaal, ik ben er inmiddels aan gewend. Nee zonder dollen, we hameren er in de rust nog op’, aldus Van der Slikke. ‘We laten de tegenstander weer terugkomen en het weer een wedstrijd worden.’ De bezoekers wisten de druk er wel op te houden, maar via twee doelpunten van Jeroen Pater was de spanning een kwartier voor tijd weer terug in de wedstrijd. Dat was helemaal het gevoel toen Nick Broersen in de omschakeling zijn tegenstander uitspeelde en de 4-5 wist binnen te schieten.

Acht minuten voor tijd bracht Veerhuys het verschil echter op twee. Het was Thomas Schaap die vanaf links doeltreffend uithaalde. Twee minuten later leek ook de 4-7 te vallen, maar deze werd voor de lijn gekeerd. Vier minuten voor tijd viel de zevende tegentreffer alsnog. Het was Darri die het duel in Hoorns voordeel leek te beslissen.

‘Voor rust hebben we fantastisch gespeeld met mooie aanvallen. 1-5 was nog een matige ruststand’, vervolgde Van der Slikke. ‘Nogmaals, na rust laten we ze terugkomen. Het is al drie weken zo. Ik denk dat we ook vanavond de beste ploeg zijn. Uiteindelijk tellen de punten.’

Door de overwinning blijft HV Veerhuys de ongeslagen koploper. Komende vrijdag speelt de ploeg van Peter van der Slikke in Heerhugowaard tegen de reserves van FC Marlène.

Scagha’66 – HV Veerhuys 4-7 (1-5)
1-0 Brent Braaksma
1-1 Jeroen Pater (eigen doelpunt)
1-2 Younes Daari