AMSTERDAM - HV/Veerhuys wacht na drie wedstrijden in de Eredivisie zaalvoetbal nog altijd op het eerste punt. Vrijdag toonde de ploeg van coach Anand Jagdewsing op bezoek bij het ongeslagen Os Lusitanos het nodige karakter na een ruime achterstand, maar kwam het net tekort.


Na het eerste kwartier leek de Hoornse ploeg op weg naar een ruime nederlaag want de Amsterdammers wisten liefst viermaal het net te vinden. Door doelpunten van Jesse Koeman en Stefan Dol gaven de gasten de ruststand toch een iets draaglijker aanzien: 4-2.

Ook na de rust stond Veerhuys even niet op te letten en liep de marge opnieuw op naar vier. Een slotoffensief leverde nog bijna een stunt op toen eerst David Albert tweemaal scoorde en uiteindelijke Jeffrey de Moel de aansluting vond. Ondanks verwoede pogingen, met daarbij een gemiste tien-meter trap van Albert, lukte het echter de gasten niet om alsnog een resultaat te halen: 6-5.

Komende vrijdag kan HV/Veerhuys in eigen huis op jacht gaan naar de eerste zege als promovendus Scagha '66 op bezoek komt.