HOORN – Afgelopen week sprak Antoine Gooyers al met zijn ploeg over de nacompetitie. De kans dat Veerhuys die nog zou ontlopen was immers klein. Alleen als het zelf zou winnen en de concurrenten punten zouden morsen dan ontsnapte de Hoornse ploeg nog aan de degradatiewedstrijden. In eigen huis werden er echter geen punten gepakt waardoor het zich mag opmaken voor minimaal twee extra duels.

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie waren twee minuten tegen Groene Ster funest voor HV Veerhuys. Via Mourad Azzanagui, Salim Achaoui en Hoessein Bouzambou kwamen de bezoekers in de laatste twee minuten op een 0-3 voorsprong. Een extra domper kwam in de rust toen de tussenstand bij FC Eindhoven – TPP Rotterdam (4-0) werd bekeken. Toch had Antoine Gooyers geen stunt meer verwacht. “FC Eindhoven is een goede ploeg en die horen thuis in het linker rijtje. En ik had ook niet verwacht dat Marlène zou verliezen bij Watergras”, zei de coach na afloop. “Ik had het natuurlijk liever niet gehad, maar het is niet anders.”

Kansrijk
Toch zag het er in de eerste helft niet naar uit dat HV Veerhuys zou verliezen. Na een sterke start van Groene Ster waarin een grote kans werd gemist wist de thuisploeg het initiatief over te nemen. Via Mark Zwagerman, Younes Daari en Dennis Pals werden er meerdere mogelijkheden gecreëerd maar tot scoren kwam de ploeg niet. De tegenstander deed dat dus wel. Waar Azzanagui uit een voorzet scoorde wist Achaoui de bal te veroveren van Jorg Ooievaar waarna hij de tweede treffer maakte. Tot overmaat van ramp viel voor de pauze via Hoessein Bouzambou ook nog de derde treffer.

Ook in de tweede helft bleef HV Veerhuys strijden voor de ommekeer. Via Younes Daari viel de 1-3, maar acht minuten voor tijd bracht de opponent uit Vlissingen de stand naar 1-4. Het powerplay van de thuisploeg met Mukhtar Suleiman als vijfde veldspeler bracht ook geen soelaas. Groene Ster liep uit naar 1-6 waarna Dennis Pals en Daari nog iets terug deden.

“Wij speelden goed maar lieten na om de 1-0 te maken. We hebben niet eens zo slecht gespeeld, maar dit is de Eredivisie”, concludeerde Gooyers na afloop. “Ik heb deze week al gezegd tegen mijn ploeg dat we reëel moesten zijn en ons moeten richten op de nacompetitie.

In de nacompetitie neemt HV Veerhuys het op tegen eerstedivisionist Leekster Eagles. Als het dit tweeluik wint moet het nog een ronde overleven om zich vervolgens in de finale te kunnen verzekeren van een langer verblijf op het hoogste niveau. “In de nacompetitie zijn wij de enige eredivisieploeg. Dan moeten we het ook maar later zien.”

HV Veerhuys – Groene Ster 3-6 (0-3)
18. 0-1 Mourad Azzanagui
18. 0-2 Salim Achaoui
19. 0-3 Hoessein Bouzambou
27. 1-3 Younes Daari
32. 1-4 Achraf Laabich
33. 1-5 Karim Ben Sellam
35. 1-6 Josimar Pattinama