HOORN - HV/Veerhuys is weer een stukje dichterbij plaatsing voor de brugwedstrijd in de play-offs van de Eredivisie zaalvoetbal. De Hoornse ploeg won vrijdagavond met 4-3 van Be '79 en liep daarmee uit als koploper van de B-poule.


Makkelijk ging het allerminst tegen de gasten uit Berkel-Enschot die goed partij gaven. Nadat Jesse Koeman na acht minute de score namens de thuisploeg had geopend wist Amin El Allouch al snel voor de gelijkmaker te zorgen. Toch ging de ploeg van trainer Anand Jagdewsing met een voorsprong rusten middels een treffer van Jeffrey de Moel.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen David Albert de marge op twee bracht, maar Piet Adams bracht de spanning weer terug met de 3-2. Dankzij Kevin van Londen wist Veerhuys de voorsprong weer uit te breiden en ondanks een late tegentreffer van Umir Agir de zege over de streep te trekken.

Aangezien concurrent Groene Ster Vlissingen in eigen huis verrassend onderuit ging tegen Scagha '66 (2-5) is de voorsprong van HV/Veerhuys met nog twee wedstrijden te gaan nu vijf punten. Komende vrijdag kan men in de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam deelname de koppositie dan ok defintief bevestigen. De winnaar van de B-poule speelt een zogenaamde "brugwedstrijd" tegen de nummer zes van de A-poule (op dit moment ZVV Eindhoven) om zich zo voor de volgende ronde van de play-offs te kunnnen plaatsen.

Foto: Frank Brussel