HOORN - In tegenstelling tot de meeste teams die een dubbelprogramma voor de kiezen kregen kwam HV/Veerhuys afgelopen weekend maar eenmaal in actie. Tegen promovendus Scagha`66 leverde dat het eerste punt van het seizoen op, al was dat niet tot tevredenheid van de Hoornse formatie.

De thuisploeg van trainer Anand Jagdewsing nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong middels doelpunten van Jesse Koeman en Jeffrey de Moel, maar had eigenlijk in die fase ruimer afstand moeten nemen gezien de kansenverhoudingen.

Het brak de thuisploeg uiteindelijk op want na de rust deden de gasten uit Schagen het duel plotseling kantelen door doelpunten van Wilson (2) en Mathot. Nigel Wijdenbosch zorgde hierna voor de gelijkmaker, maar vervolgens bracht Halman de gasten weer op voorsprong. Direct hierna wist Stefan Dol nog een punt te redden voor Veerhuys: 4-4.

HV/Veerhuys speelt komend weekend wel een dubbelprogramma. Op vrijdag gaat men op bezoek bij FCK De Hommel terwijl zondag om 18.00 uur VNS United naar de Vredehofhal komt.