HEILOO – Op bezoek bij laagvlieger HZV/Het Vennewater pakte HV Veerhuys de eerste prijs van het seizoen. Middels een 2-6 zege pakte de Hoornse ploeg de eerste periodetitel.

Op papier was HZV/Het Vennewater een tegenstander waar van gewonnen moest worden. ‘Het is wel leuk en aardig dat we het moeten doen. Maar je hebt te maken met tegenstanders die je niet zomaar laten winnen. Zij stonden als handballers te verdedigen’, zei Peter van der Slikke na afloop. ‘Wij moeten daar een oplossing voor zoeken. We komen op 0-1, daarna was het baltempo te laag en sloegen we niet toe in de omschakeling.’

In de rust gaf Van der Slikke zijn spelers mee dat deze twee punten beter moesten. Mo Darri zorgde na de onderbreking voor de 0-2. ‘De derde en vierde treffer maakten wij uit de omschakeling. Dat willen we zien.’

Toen HZV/Het Vennewater druk ging zetten viel ook de 0-5 en was het pleit beslecht. ‘En dan gaat het spel beginnen en breng je jezelf in de problemen. Zij kregen rood en in het overtal schoten we op het doel. Wij schoten naast, hun keeper gooide bal en ze scoren. Daar krijg ik kromme tenen van’, stelde de oefenmeester. ‘Je moet gewoon als volwassen ploeg die wedstrijd uitspelen. Maar het wordt bijna 2-5 waarna we op vijf overtredingen kwamen en bleven aanvallen.’ De gastheer kreeg door overtredingen tweemaal een tien meter trap, maar doelman Levie Rood wist deze te keren.

Twee minuten voor tijd benadrukte Van der Slikke in een time-out dat er niet alleen moest worden aangevallen, maar dat het moest worden uitgespeeld. Nadat Daan Buurman rood kreeg en Vennewater scoorde bepaalde Mark Zwagerman de eindstand op 2-6. ‘Texel’94 en Leekster Eagles speelden gelijk. We zijn uitgelopen en hebben een prijs gepakt. Al met al was het een goede avond’, zei Van der Slikke. ‘Het spel was niet helemaal goed, maar volgens mij gaat het om winnen en dat hebben we gedaan.’

HZV/Het Vennewater - HV Veerhuys 2-6 (0-1)
0-1 Younes Daari