HOORN - HV/Veerhuys heeft de eerste competitiefase afgesloten op een tiende plaats. De ploeg van trainer Anand Jagdewsing gaf vrijdag uitstekend partij aan de ongeslagen koploper Tigers Roermond, dat in de slotfase echter toesloeg: 4-6.

Het door blessures geplaagde Veerhuys kende een moeizame competitiestart, maar wist de laatste weken zijn draai steeds beter te vinden. Ook Tigers Roermond, dat al zijn wedstrijden had gewonnen, had het lang moeilijk tegen de Hoornse formatie. De thuisploeg nam vrijdag brutaal een voorsprong via Melle van Maale en kreeg daarna kansen op meer. Kort voor rust wisten de Limburgers echter gelijk te maken. Tigers was keeper Cenik inmiddels kwijt die in de tiende minuut rood zag.

Ook na de rust bleef de equipe van Jagdewsing lang in het spoor van de koploper dat wel tweemaal een voorsprong nam. Via treffers van Nigel Wijdenbosch en Kevin van Londen kwam de thuisploeg echter net zo vaak terug. Na die laatste gelijkmaker scoorde Tigers echter snel weer en dit bleek teveel voor Veerhuys. De Limburgers liepen in de laatste paar minuten uit al wist Storm van der Laan vlak voor tijd nog wel de 4-6 te maken.

HV/Veerhuys mag na de winterstop via de B-groep proberen alsnog een plaatsje in de play-offs af te dwingen. Men begint daarmee op 12 januari met een uitwedstrijd bij ZVC Veenendaal.