HOORN - HV/Veerhuys en RKAV Volendam hebben het eerste punt in de voorjaarspoule van de Eredivisie zaalvoetbal binnen. In sporthal Vredehof kwamen beide ploegen vrijdagavond een puntendeling overeen: 1-1.


Met dit resultaat was de coach van de thuisploeg, Najib Taki, het minst tevreden. Zonder zijn jeugdinternationals, die met Oranje onder 19 op pad zijn, speelde de Hoornse ploeg een moeizame wedstrijd waarin de kansen schaars bleken. Desondanks was de Hoornse formatie, kort voor de rust, via Bart Overtoom op voorsprong gekomen.

De gelijkmaker van de Volendammers van coach Hjalmar Hoekema zorgde voor de nodige discussie. Het doelpunt kwam op naam van Robin Kwakman, maar volgens heel HV/Veerhuys werd de bal helemaal niet door Kwakman beroerd, maar rechtstreeks door keeper Jack Steur met zijn handen in het doel gegooid, hetgeen tegen de regels is. De gasten bestrijden dat en beweerden dat Steur de bal gewoon met de voeten heeft gespeeld. Desalniettemin werd de treffer goedgekeurd en eindigde het duel dus in 1-1.

Komende vrijdag 25 maart speelt HV/Veerhuys weer thuis als men het sterke FC Eindhoven ontvangt (20.30 uur). RKAV Volendam ontvangt om dezelfde tijd FCK De Hommel.