WINSUM – Na vier speelronden is HV Veerhuys nog zonder puntverlies. Ditmaal wist het Futsal Winsum aan de zegekar te binden. Na een moeizaam begin, twee spelers arriveerden later, liep de Hoornse ploeg uit naar een 3-7 overwinning.

HV Veerhuys kent in de competitie een prima start. Achtereenvolgens versloeg de Hoornse eerstedivisionist LTC, Sporting Harderwijk en Texel’94. Ditmaal bleek het dus te sterk voor Futsal Winsum. ‘De uitslag zegt genoeg, maar het is vooral in de eerste helft moeizaam gegaan.’ zei Peter van de Slikke na afloop.

Het moeizame begin had te maken met Younes Daari en Mo Darri, die vanwege autopech later arriveerden. In de eerste elf minuten moest Veerhuys het daarom doen met slechts vier man. ‘We hebben in het begin lopen tegenhouden en die fase zijn we goed doorgekomen. Daarna liepen we met Darri en Daari uit naar een 2-3 ruststand’, vervolgde Van de Slikke. ‘In tweede helft zie je dat als we compleet zijn dat we de boel oprollen. Dan is er niet heel veel aan de hand.’

In het tweede bedrijf kon Veerhuys uiteindelijk uitlopen naar 3-7, waarmee de vierde competitiezege een feit werd. De doelpunten vielen via Younes Daari (3x), Mo Darri (2x), Max Boukens en Thomas Schaap. Volgend weekend gaat de ploeg in eigen huis op jacht naar nummer vijf. Dan is ZVV Urk de tegenstander.