LEEK - Met een 3-7 zege op Leekster Eagles heeft HV/Veerhuys zich verzekerd van deelname aan de kampioensgroep van de Eredivisie zaalvoetbal. De ploeg van coach Najib Taki voldoet daarmee aan de doelstelling die voorafgaand aan het seizoen werd uitgesproken.

Met name dankzij een op schot zijnde David Albert had de Hoornse formatie feitelijk bij rust de winst al binnen. De 0-4 tussenstand, alle doelpunten gescoord door Albert, was voor Taki zelfs een sein om in de tweede helft met een blok van de talentvolle Onder 19-lichting te spelen. Op dat moment had Albert immers zijn vijfde al gemaakt en hij zou er later in de wedstrijd nog een zesde bijdoen waar ook Sem Biezen een duit in het zakje. Tussendoor wist thuisploeg Leekster Eagles driemaal de eer te redden.

HV/Veerhuys sluit komende vrijdag de eerste helft van de competitie af met een thuisduel tegen TPP/Feyenoord Futsal.