HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen HV Veerhuys. Waar beide ploegen voorafgaand aan het duel nog op gelijke hoogte stonden op de ranglijst bleek het verschil vrijdag vele malen groter. De Heerhugowaardse formatie van Jeroen de Groot had het duel feitelijk bij rust al beslist.


FC Marlène kende namelijk een bliksemstart waarin Younes Daari al na vijftien seconden de bal hard achter keeper Marcel Ons schoot. Nog geen twee minuten werd die score verdubbeld door Stefan Dol na een knappe actie. Coach Najib Taki van Veerhuys vroeg binnen vijf minuten al om een time-out, maar veel soelaas bracht dit niet. De Hoornse ploeg werd namelijk ook in het vervolg van de eerste helft weggetikt door FC Marlène dat via twee treffers van Mo Darri en doelpunten van Amir Molkârâi en Kevin van Londen naar een 6-0 ruststand.

Ondanks de stand probeerde HV Veerhuys na de rust er nog een wedstrijd van te maken en men kwam dan ook een stuk beter voor de dag als in het eerste bedrijf. Al wist keeper Barry de Wit het nodige tegen te houden konden de gasten zelfs drie keer scoren, eerst door David Albert uit een penalty en vervolgens via Jorg Ooievaar en Jesse Koeman. Aan de andere kant had Martin van Eeuwijk inmiddels ook een duit in het zakje gedaan en was het slotakkoord voor Molkârâi door de tweede keer vanaf eigen helft wist te scoren en zo de eindstand op 8-3 bepaalde.

FC Marlène - HV Veerhuys 8-3 (6-0)

1. Younes Daari 1-0
3. Stefan Dol 2-0
11. Mo Darri 3-0
13. Mo Darri 4-0
15. Amir Molkârâi 5-0
19. Kevin van Londen 6-0
27. David Albert 6-1
28. Martin van Eeuwijk 7-1
36. Jorg Ooievaar 7-2
37. Jesse Koeman 7-3
39. Amir Molkârâi 8-3

Foto's: DP Sportfotografie