HOORN – Enkele weken geleden leek HSV Sport uitgeschakeld in de race voor een plek in de nacompetitie, maar na afgelopen zondag ziet de wereld er opeens weer heel anders uit. In eigen huis won de ploeg van stadsgenoot Always Forward, 4-0.

De stadsderby was een zeer belangrijke confrontatie in de strijd om de vierde plaats, welke aan het einde van het seizoen een ticket voor de nacompetitie oplevert. Nadat Always Forward vorige week gelijkspeelde en HSV Sport won was de strijd weer open. Afgelopen zondag deed de ploeg van interim-coach Richard Bruinsma uitstekende zaken door te winnen en zo de vierde plek over te nemen. ‘Dit was al met al een een echte teamprestatie. Iedereen speelde een goede wedstrijd en dit biedt perspectief om het reguliere seizoen volgende week goed af te sluiten. Hopelijk zit er in de vorm van een nacompetitie plek nog een mooi toetje in’, stelde Ricardo Pengel na afloop.

‘We waren vanaf de aftrap niet scherp genoeg’, zag Yotti Papamelodias. Al na zes minuten werd dat door HSV Sport afgestraft met de vroege 1-0 van Mick van der Gulik. ‘Uiteindelijk bleven wij de onderliggende partij omdat wij onrustig en te slordig waren. Tekenend was daarom ook het moment van de 2-0 tien minuten voor rust. Daar gingen we achterin op de middenlijn in de fout.’ Opnieuw was Van der Gulik de maker.

‘In de eerste 20, 25 minuten hadden we het echt lastig’, vervolgde Pengel. Waar de gasten tevergeefs zochten naar de aansluitingstreffer, was het HSV dat via Nick Bruinsma het duel leek te beslissen. In de laatste minuut bepaalde Rene in de Betouw de eindstand op 4-0. Papamelodias: ‘Dan is het allemaal net niet. HSV Sport was gewoon scherper en effectiever.’

HSV Sport 1889 – Always Forward 4-0 (2-0)
7. Mick van der Gulik 1-0
35. Mick van der Gulik 2-0
75. Nick Bruinsma 3-0
90. Rene in de Betouw 4-0