ABBEKERK – HSV Sport 1889 heeft op bezoek bij ALC een ruime overwinning behaald. Tegen de laagvlieger werkte de Hoornse ploeg aan het doelsaldo, 1-7.

Gezien de ranglijst lag het in de lijn der verwachting dat HSV Sport met een groot verschil zou winnen tegen ALC, de nummer voorlaatst van de vierde klasse C. ,,Wij hadden vanaf het begin het initiatief en zij hielden tegen” zei Stephan Kaaij. Nadat Nick Bruinsma, die na een aantal goed opgezette aanvallen die nog geen doel troffen, de openingsgoal maakte voor ons was de ban gebroken” vervolgde de coach. Via Ricardo Pengel en Mick van der Gulik ging HSV Sport met 0-3 rusten.

In de tweede helft troffen Sander Boom. Pengel, Hoogcarspel en opnieuw Pengel doel. ,,Het belangrijkste is dat we de scherpte en organisatie bleven bewaken en de tegenaanvallen van ALC scherp moesten blijven verdedigen. ,,Het smetje kwam toch aan het einde waar wij niet uitliepen naar een hogere score maar door een toegekende penalty een tegendoelpunt kregen waar we absoluut niet blij mee waren” aldus Kaaij. ,,Maar dat is voetbal, een opeenstapeling van beslissingen en momenten”.