HOORN - De inhaalwedstrijd tussen HSV Sport 1889 en Strandvogels heeft uiteindelijk twee winnaars opgeleverd. De thuisclub van trainer Armand Hoffman liet zich van zijn beste kant zien door de gasten met liefst 4-0 terug te wijzen. Streekgenoot Always Forward zal ook tevreden zijn aangezien zij de koppositie behouden. Lino Westerink kroonde zich zondag tot "man of the match" bij HSV Sport door drie van de vier treffers voor zijn rekening te nemen.


Door dit resultaat heeft Always Forward nog altijd twee punten voorsprong op Strandvogels, maar aangezien HSV Sport zelf op drie punten komt is de spanning te snijden in 4C voor de tweede seizoenshelft die vanaf volgend weekend van start gaat.

Ondanks de ruime zege moest het publiek ruim een uur wachten op de eerste treffer. Deze werd gemaakt door Mick van der Gulik die de bal via keeper Hoogland ontving na voorbereidend werk van Lino Westerink. Laatstgenoemde drukte vervolgens zelf zijn stempel op de wedstrijd met een loepzuivere hattrick. Eerst scoorde hij op aangeven van Van der Gulik en Jari Nolles bracht de aanvaller in stelling om de 3-0 te maken. De mooiste treffer moest toen nog komen want de wijze waarop Westerink de bal over Hoogland heen lobde na een actie vanaf eigen helft bleek de slagroom op de taart.