WORMER – Door een sterke eindspurt wist HSV Sport een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. De Hoornse ploeg moest daarin diep gaan om er niet, net zoals vorig jaar, na één ronde weer uit te vliegen. In een zenuwslopend duel won de ploeg na strafschoppen van WSV’30, 3-3.

Waar vele vierdeklassers pas in de tweede ronde instromen moest HSV Sport kwam in de eerste ronde al in actie. Helemaal ongeschonden kwam de ploeg niet uit de strijd. Met Ricardo Pengel (knieblessure) verloor het voor rust al een aanvaller en in het tweede bedrijf kreeg Nando van Drimmelen, op dat moment al gewisseld, wegens aanmerkingen op de leiding zijn tweede gele kaart. ‘Dat was zonde ja, maar we zijn door’, stelde Richard Bruinsma na afloop. Door de zege bereikte HSV Sport de tweede ronde waarin het op maandag 10 april op bezoek gaat bij JVC, de nummer 2 van de Vierde Klasse A.

Thriller
Het nacompetitie duel tussen WSV’30 en HSV Sport, die het seizoen beiden als nummer 4 van hun klasse hadden afgesloten, werd een kraker vanjewelste. ‘Het was een thriller. Ja, we hebben hem op het tandvlees gewonnen’, zei Ricardo Pengel na afloop.

De inzet was in Wormer niet voor niets. Halverwege keek de ploeg nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar via Ian de Vries wist het op gelijke hoogte te komen. Ook de 2-1 werd weggepoetst door HSV Sport dat ditmaal via Lino Westerink doel trof. Nick Bruinsma bracht de Hoornse ploeg voor het eerst op voorsprong, maar WSV’30 bepaalde de eindstand op 3-3.

Man of the match
Na een doelpuntloze verlenging kroonde Gerald Oosterwolde zich in de beslissende en zenuwslopende strafschoppenserie tot man of the match. De doelman wist immers drie penalty’s van WSV’30 te keren. ‘Onder superzware omstandigheden hebben we hem uiteindelijk toch over de streep getrokken’, jubelde Pengel. ‘Deze zege zegt veel over ons doorzettingsvermogen en de wil om te winnen. Iedereen wilt vol voor promotie gaan en dat zie je terug in ons spel. Het is niet altijd goed en mooi, maar er is wel veel wilskracht en uiteindelijk trekken we het over de streep.’

WSV’30 – HSV Sport 1889 3-3 (HSV w.n.s.)
1-1 Ian de Vries
2-2 Lino Westerink
2-3 Nick Bruinsma