HOORN – De belangrijkste periode van het seizoen is aangebroken voor de vierde klasse C. Nog drie ploegen maken kans op de titel. Twee daarvan spelen komende week tweemaal tegen elkaar, De Valken en HSV Sport.

Ondanks dat HSV Sport in de afgelopen twee wedstrijden slechts één punt haalde heeft de Hoornse ploeg het nog in eigen hand. De achterstand op de bovenste twee ploegen, De Valken en VVS’46, bedraagt drie punten. Doordat de Hoornse ploeg beiden concurrenten nog treft is het kansrijk voor het kampioenschap. “In die kleine luxe positie zijn we door onszelf gekomen. We moeten met elkaar alles geven maar ik geloof dat we in deze groep en dat wij kampioen gaan worden in deze competitie.” vertelt doelman Luke van Amstel.

Afronding
In de afgelopen twee duels werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Kwiek’78 en bij VVS’46 leed de Hoornse ploeg een 2-1 nederlaag. “Vooral in de afronding hebben we het laten liggen. Zeker tegen Kwiek hebben we meerdere kansen gekregen die normaal gesproken gemaakt worden”, vervolgt Van Amstel. “Tegen VVS’46 hadden we het lastiger maar ook daar hebben we mogelijkheden gehad om meer doelpunten te maken. We waren alleen net niet scherp genoeg of het geluk was niet aan onze zijde.”

Ondanks de twee teleurstellende resultaten is de sfeer binnen de ploeg goed. “We hebben geloof in elkaar en weten waar het aan ligt. We weten dat het kampioenschap ons doel is en daar gaan we met z’n allen voor.”

Cruciaal
De komende vier duels zullen cruciaal zijn voor HSV Sport. Allereerst wachten er twee duels tegen De Valken, waarna de ploeg het zal opnemen tegen VVS’46 en Kwiek’78. Van Amstel: “We hebben het al vaker laten zien dat we in een belangrijke wedstrijd tegen De Valken kunnen winnen. Dat gaan we deze keer weer laten zien.”