REGIO – Zowel HSV Sport als Always Forward hebben afgelopen zondag een nederlaag moeten slikken. Waar HSV Sport bij Victoria O verloor, ging Always Forward bij De Valken onderuit.

Victoria O – HSV Sport 3-0
Vanuit HSV Sport perspectief was het in Obdam een rommelig duel. ‘Zowel in de eerste als in de tweede helft hebben we genoeg kansen gecreëerd om te kunnen scoren’, aldus Ricardo Pengel. Een persoonlijke fout aan Hoornse zijde werd door Billy N’Tare afgestraft.

‘In de rust hadden wij zeker het vertrouwen dat we wedstrijd konden kantelen’, vervolgde Pengel. Een half uur voor tijd, nadat het zelf kansen had gemist, kreeg HSV Sport echter de deksel op de neus. Tino Rood tekende voor de 2-0. ‘Daarna gingen wij nog vol op de aanval, maar dat mocht niet meer baten.’ Rood bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-0. Pengel: ‘We hebben wel verdiend verloren, maar wel enigszins geflatteerd gezien het aantal kansen.’

De Valken – Always Forward 3-2
In Hem begon Always Forward niet scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. ‘Het duurde te lang voordat het leek alsof we meer grip kregen, maar toen stonden we al 2-0 achter’, zag coach Yotti Papamelodias. De Valken scoorde uit een corner en een strafschop.

Na de 2-1 van lucas Varewijck hoopte Always Forward op een kanteling, maar deze kwam niet. ‘Aan de inzet en de enorme wil lag het echt niet, maar het lukte gewoonweg niet om meer grip te krijgen op de wedstrijd. Valken was feller scherper en gelukkiger’, aldus Papamelodias. Een tweede strafschop betekende de 3-1, waarna Jim Haverbusch nog op fraaie wijze de 3-2 maakte. ‘Maar meer zat er gewoonweg niet in.’