HEM/AVENHORN – Zowel HSV Sport als Always Forward strijden nog om een plek in de nacompetitie. Beide ploegen lieten afgelopen maandag in dat sportieve gevecht geen steken vallen.

De Valken – HSV Sport 1889 2-4
HSV Sport, vijfde op de ranglijst, begon wat onrustig aan het uitduel tegen De Valken, dat de Hoornse ploeg in de eerste twintig minuten goed onder druk zette. Via Ricardo Pengel kwamen de gasten na een half uur op voorsprong, maar vlak voor rust trok de gastheer de stand gelijk. Na rust begon HSV Sport scherp en zorgde Rene in de Betouw met een rake vrije trap voor de 1-2. ‘Wij controleerden de wedstrijd maar kregen toch een goal tegen. Wij bleven goed spelen en kwamen toch weer op voorsprong’, aldus Pengel, die de 2-3 voor zijn rekening nam. Ook de 2-4 werd gemaakt door Pengel. ‘Toen was het wel gespeeld.’

‘Ik denk dat iedereen blij was met het resultaat’, stelde Pengel. ‘Uiteraard is er in korte tijd veel gebeurd bij HSV Sport en dat is wat mij betreft heel erg jammer, maar gelukkig hebben we drie punten mee kunnen nemen.’

RKEDO – Always Forward 2-3
Always Forward behield door de nipte zege bij RKEDO de voorsprong van vier punten op HSV Sport. ‘Hoewel wij na de goede overwinning vorige week met het nodige vertrouwen naar deze wedstrijd uitkeken kregen we al snel een tegenslag te verwerken’, zag Yotti Papamelodias. Na een scrimmage in het zestien meter gebied kwam de gastheer via Thijs Rus op een 1-0 voorsprong. De Hoornse ploeg kreeg hierna meer grip en nadat het enkele mogelijkheden had gemist tekende Tommy de Weerd pal voor rust voor de 1-1.

Na de pauze bracht Caio Chioccarelli Always Forward op een 1-2 voorsprong. Wederom werden meerdere mogelijkheden gemist waardoor de spanning bleef. Helemaal toen RKEDO in een rommelige fase uit een onoverzichtelijke situatie de 2-2 maakte, met opnieuw Thijs Rus als maker. In een hectische slotfase bezorgde Tommy de Weerd met een schot in de kruising de gasten alsnog de volle buit. Papamelodias: ‘De ontlading was groot uiteraard. Ik was soms erg kwaad op de vele technische slordigheden tijdens de wedstrijd, maar zo’n overwinning maakt alles goed.’