REGIO – In de Derde Klasse ging Westfriezen op eigen veld met 0-1 onderuit. Een klasse lager boekte het Hoornse HSV Sport 1889 een 4-2 overwinning.

Westfriezen – Grasshoppers 0-1
Tegen Grasshoppers ging Westfriezen met 0-1 onderuit. ‘Ik denk dat het over de hele wedstrijd wel terecht is. Als je de kansen optelt dan hebben zij er meer gehad dan wij’, zei Patrick Huisman na afloop. ‘We konden niet onder hun druk uitspelen.’

Na de beginfase kwam Westfriezen beter in hun spel, maar was het Grasshoppers dat de score opende via Thijs Kruijsen.

Door de nederlaag zakte Westfriezen naar de vijfde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper SEW bedraagt zeven punten. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij VVS’46.

HSV Sport 1889 – Apollo’68 4-2
Tegen Apollo’68 won HSV Sport 1889 met 4-2. ‘De eerste helft was bar slecht van onze kant. Heen en weer ging het met veel slordigheden in beide elftallen. Er was heel snel balverlies waardoor je constant in een hoge snelheidstrein zat van de omschakeling’, aldus Stephan Kaaij. Via een benutte penalty van Nick Bruinsma ging de Hoornse ploeg met 1-0 rusten.

In het tweede bedrijf scoorde HSV Sport in negen minuten tijd tweemaal via Randy Kassenaar en Mick vd Gulik. Nadat de bezoekers terugkwamen tot 3-2 maakte Bruinsma de 4-2.