JULIANADORP – Zo blij als het vorig weekend was, zo teleurgesteld was HSV Sport 1889 afgelopen maandagmiddag. In Julianadorp bleek JVC een niet te nemen horde waardoor de Hoornse ploeg ook na de zomer in de vierde klasse speelt; 3-0.

Met vier spitsen probeerde HSV Sport in de laatste fase van de wedstrijd de stand gelijk te trekken. De kansen waren er ook zeker, maar het aluminium of de JVC doelman bleken een heuse sta-in-de-weg. ‘Helaas’, baalde interim-coach Richard Bruinsma na afloop. De gastheer profiteerde immers van de ruimte die er door het opportunistische spel ontstond en liep uit naar een ietwat geflatteerde 3-0 eindzege.

Op het moment dat HSV Sport met man en macht tot scoren probeerde te komen keek het tegen een 1-0 achterstand aan. JVC profiteerde na twaalf minuten van balverlies bij de gasten waarna het de score opende. ‘Uiteindelijk is het zuur. Wij waren de ploeg die wilden voetballen en zij hanteerde de lange bal. We waren zeker niet de mindere’, vervolgde Bruinsma. In Julianadorp moest de interim-coach het doen zonder enkele vaste krachten. Door de nederlaag zit het seizoen erop voor HSV Sport. ‘Het was mooi geweest als we het gehaald hadden.’

JVC – HSV Sport 1889 3-0 (1-0)