HEERHUGOWAARD – Hovocubo is sterk begonnen aan de finale van de play-offs. Na Futsal Apeldoorn tweemaal ruim te hebben verslagen boekte de Hoornse ploeg ook in de eindstrijd een klinkende zege. Ditmaal werd FC Marlène verslagen, 2-7.

Voor de Noord-Hollandse finale was er een voorverkoop om zo drukte bij de kassa te verminderen. Vrijdagmiddag gingen de laatste kaarten over de toonbank, waarna het aan de kassa evengoed nog dringen werd voor de laatste kaarten. Vol=vol werd vol=inschikken. Want naast de overvolle tribunes namen toeschouwers ook plaats naast beide doelen en tussen de tribunes. De bijna duizend man die er in sporthal Waardergolf waren afgekomen op het eerste finaleduel tussen FC Marlène en Hovocubo zagen de Hoornse ploeg ruim winnen.

Favoriet
Net zoals in de halve finale won Hovocubo met ruime cijfers. Al zag dat er in de beginfase niet naar uit. De openingstreffer van Iliass Bouzit na twee minuten brak de wedstrijd gelijk open. Het was in een wat mindere fase van de gasten. Een breedtebal van Zakaria Amrani werd onderschept door Bouzit die opstoomde en de bal onder Dave Stet door schoof. Na de eerste zes minuten toonde Hovocubo aan waarom zij als favoriet werden neergezet. ‘In de eerste zes minuten waren we niet onszelf. Daarna kregen we de controle’, stelde Sander van Dijk.

Bij Marlène liep het niet zoals het in het tweeluik met FC Eindhoven het geval was. Het was wat slordiger in de passing en de kansen die het kreeg maakte het niet af. Zo was Bouzit meerdere keren gevaarlijk, maar als hij niet op doelman Dave Stet stuitte eindigde zijn inzet tegen de paal of tussen het publiek. Ook Stefan Dol en Nabil Akaazoun, die in een vijftal seconden drie keer afdrukten maakten kennis met de sterk keepende Stet. Vlak ervoor had Yoshua St. Juste de gelijkmaker al binnen geschoten en in de tegenaanval na de drie gemiste kansen bracht Kevin Tromp de Hoornse ploeg aan de leiding.

Die voorsprong hield Hovocubo vast en breidde het overtuigend uit. ‘Na rust hebben we gedomineerd. Er was veel meer dynamiek en we hadden veel kansen’, zag Van Dijk. Nadat Bouzit van dichtbij de paal trof bleef Zakaria Amrani oog in oog met Rozenbeek kalm, omspeelde de sluitpost en bracht de 1-3 op de borden. De Hoornse formatie bewees over een sterke ploeg te beschikken, speelde dominant en was scherp in de afronding. St. Juste schoot raak, waarna de score via Velseboer en Mossaoui 1-6 werd getild. Nabil Akaazoun kon wat terug doen, maar in de zoemer bepaalde Mossaoui de eindstand op 2-7. ‘Dit is waar je het voor doet. Nu kunnen we het thuis afmaken.’

FC Marlène – Hovocubo 2-7 (1-2)
3. Iliass Bouzit 0-1, 15. Yoshua St. Juste 1-1, 16. Kevin Tromp 1-2, 29. Zakaria Amrani 1-3, 35. Yoshua St. Juste 1-4, 37. Mats Velseboer, 40. Karim Mossaoui 1-6, 40. Nabil Akaazoun 2-6, 40. Karim Mossaoui 2-7.

Fotografie: Gerrie Meijer

Bekijk hier de samenvatting