ZWAAG - Hovocubo heeft de koppositie in de Eredivisie nog maar eens verstevigd en daarbij gelijk hard aan het doelsaldo gewerkt. ASV Lebo, de ploeg die toch tot een van de kandidaten voor de play-offs mag worden genoemd, werd in De Opgang enorm te kijk gezet en kreeg liefst 15 goals om de oren.

Zelden zal een zaalvoetbalwedstrijd in de Eredivisie zo snel beslist zijn als zaterdagavond. De ploeg van Sander van Dijk liet er vanaf seconde één geen gras over groeien wat de intenties waren. Binnen zes minuten had Hovocubo al een voorsprong van 4-0 genomen door doelpunten van Soufian Charroui, Younes Daari, Appie Attahiri en Hicham Aklalouch. Bij Lebo begon het te tollen en omdat Charraoui en Aklalouch nog ieder twee keer scoorden ging men met ongekende 8-0 rusten.

De spaarzame keren dat de Amsterdamers er wel doorheen kwamen was daar altijd nog Dave Stet die weer een aantal fraaie reddingen had, maar kort na rust toch moest capituleren op een inzet van Makraou. Voor Hovocubo het sein om weer gas te geven. In het vervolg van de tweede helft zou Charraoui nog vier maal scoren en daarmee zijn totaal op zeven brengen. Ook Daari, Bouyouzan en Attahiri deden nog eens een duit in het zakje met een 15-1 eindstand tot gevolg.