ZWAAG - Hovocubo heeft zich één wedstrijd voor het einde van de eerste fase van de competitie weten te verzekeren van een plaatsje in de kampioensgroep. Dit deed men door de Hoornse derby tegen HV/Veerhuys met 4-3 te winnen.

De ploeg van coach Sander van Dijk leek dit in eerste instantie simpel te bewerkstelligen toen men al in het eerste kwartier een 3-0 voorsprong nam middels treffers van Karim Mossaoui, Abdessamad Attahiri en Mats Velseboer. Nog voor de rust deden de gasten, waar coach Anand Jagdewsing ontbrak wegens ziekte, iets terug via Melle van Maalre.

Zonder vaste krachten als David Albert, Jeffrey de Moel en Jorg Ooievaar kwam Veerhuys na rust sterk terug. Hierbij werd men gesterkt door een rode kaart voor keeper Dave Stet van Hovocubo, na een charge op Kevin van Londen, en het feit dat de eigen keeper Marcel Ons zich ontpopte tot uiblinker. Stefan Dol vond eerst de aansluiting en maakte vlak voor tijd zelfs gelijk. Genoeg voor een punt was het echter niet want waar de laatste minuut wegtikte schoot Attahiri via de paal en Ons alsnog de 4-3 binnen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie

Vrouwen Hovocubo
In de Eredivisie voor vrouwen behaalde Hovocubo de derde zege van het seizoen. Op bezoek bij Drs. Vijfje in Groningen won de ploeg van van coach Niña George met 2-4. De ruststand was 0-1 door een treffer van Bouchra Moudou die na de rust deze score verdubbelde. Via ook twee treffers van Lorraine Prade werd de zege veilig gesteld. Hovocubo sluit vrijdag de eerste helft van de competitie af met een thuiswedstrijd tegen DWOW.