HOORN – In eigen huis boekte Hovocubo afgelopen vrijdagavond een klinkende zege op White Stones. Anders dan de uitslag doet vermoeden kan de Hoornse ploeg beter dan dat het tegen de promovendus liet zien, 8-0.

Eén van de redenen waren de wedstrijden van het Nederlands zaalvoetbalteam, met daarin vijf spelers van Hovocubo. ‘Er waren een aantal jongens niet fit. We hebben niet goed kunnen trainen en dat zie je in de scherpte voor het doel’, zei Sander van Dijk. Maar ook de afwezigheid van Amir Molkarai helpt de Hoornse ploeg natuurlijk niet.

Met de beschikbare spelers stond er overigens nog voldoende kwaliteit binnen de lijnen. Dat kwam in de eerste helft niet helemaal tot uiting. Zo werden er meerdere grote kansen gemist. ‘We moeten zakelijker zijn. Het is nog niet constant genoeg’, vervolgde de oefenmeester. Na acht minuten had het wat geluk bij de 1-0. Een schot van Mats Velseboer leek gepakt te worden door Dennis Pluijmers, maar de doelman zag de bal toch binnen rollen. Bij de 2-0 was Pluijmers ongelukkig. Een schot van Zakaria Amrani belandde via de paal en de rug van de sluitpost in het doel. Nog geen minuut later zorgde Amrani met een fraai stiftje voor een 3-0 ruststand. Aan de andere kant eindigden meerdere pogingen van White Stones op de paal of lat.

Ruime voorsprong
De ruime voorsprong die er halverwege was werd in het tweede bedrijf uitgebouwd. ‘Toen maakten we ze wel. Zij waren gebroken en toen kwam er ruimte’, constateerde Van Dijk. ‘Het zag er bij vlagen goed uit.’ Nadat Tom Groot de bal in eigen doel werkte was het pleit beslecht en kon de thuisploeg verder weglopen bij de Egmondse opponent.

In een fase waarin het behoorlijk eenrichtingsverkeer was tekende Amrani met een afstandsschot voor de vijfde treffer. In het laatste deel scoorde Hovocubo in nog geen twee minuten driemaal. Lahcen Bouyouzan schoot in de rechterhoek raak waarna St. Juste en Velseboer de eindstand op 8-0 bepaalden. Op de uitvoering viel wat aan te merken, maar met deze klinkende zege deed de Hoornse ploeg wat het moest doen.

Hovocubo – White Stones 8-0 (3-0)
1-0 Mats Velseboer
2-0 Dennis Pluijmers (eigen doelpunt)
3-0 Zakaria Amrani
4-0 Tom Groot (eigen doelpunt)
5-0 Zakaria Amrani
6-0 Lahcen Bouyouzan
7-0 Yoshua St. Juste