ZWAAG - De eerste halve finale in de strijd om het landskampioenschap zaalvoetbal heeft een hoop tumult, de nodige gele en rode kaarten en liefst elf doelpunten opgeleverd. Hovocubo won uiteindelijk met 6-5 van Os Lusitanos dankzij twee treffers van Yoshua St. Juste in de verlenging.

Het was een wedstrijd met vele gezichten want Hovocubo was in eigen huis in de eerste helft duidelijk niet bij de les. Nadat keeper Dave Stet al in de eerste minuut een strafschop veroorzaakte, benut door Lofti Attahiri, liepen de gasten uit Amsterdam in de slotminuten van de eerste helft hard uit. Door treffers van Redouan el Bousklaoui, Mouad Belhacen en Ismail Bouhalhoul leek de ploeg van Sander van Dijk een bijzonder lastige avond tegemoet te gaan: 0-4.

In De Opgang wist de thuisploeg zich na rust echter te herstellen en nadat Lahceb Bouyouzan en Jordy Cretier kort achter elkaar het net vonden veerde het thuispubliek weer op. En dat gebeurde helemaal toen zowel Bouyouzan als Cretier een tweede treffer wist te maken: 4-4. Nadat er al op dat moment al negen gele kaarten waren uitgedeeld sloeg de vlam in de slotfase echt in de pan toen Bouhalhoul en twee man van de technishe staf van de gasten rood zagen.

In de verlenging werd het nog gekker. Yoshua St. Juste bracht Hovocubo voor het eerst op voorsprong, maar in de tweede helft van de verlenging werd het gelijk door Ayoub el Bobsi. Coach Van Dijk wond zich hier zo over op dat ook hij zijn tweede gele kaart ontving. Met nog een minuut op de klok was het uiteindelijk opnieuw St. Juste die met een fraai wippertje voor de beslissing zorgde: 6-5.

Komende vrijdag is de return in Amsterdam. Bij winst is Hovocubo zeker van de finale terwijl er bij verlies een derde wedstrijd zal volgen. In de andere halve finale won Fc Eindhoven met 2-1 van Tigers Roermond.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie