HOORN – Om tweede te eindigen op de ranglijst en daardoor het thuisvoordeel te hebben in de eerste ronde van de play-offs had Hovocubo nog één punt nodig. Tegen Futsal Apeldoorn stelde de Hoornse ploeg de tweede plek veilig, 4-2.

In de voorlaatste speelronde had Hovocubo tegen nummer 3 Futsal Apeldoorn aan een punt genoeg om zeker te zijn van de tweede plaats. Een positie die in de halve finale van de play-offs het thuisvoordeel oplevert. Daarnaast was het treffen met Apeldoorn een krachtmeting richting de play-offs. ‘We wilden winnen. Het is ook een bevestiging voor ons’, aldus Sander van Dijk. ‘We speelden de eerste acht minuten niet goed, maar we herstelden ons daarna.’

Effectiever
Na tien minuten vroeg Sander van Dijk een time-out aan. ‘Toen heb ik gezegd dat ze even slimmer moesten spelen en scherper moesten worden in de afronding’, zei de coach. Op dat moment keek Hovocubo tegen een 0-2 achterstand aan en bleven meerdere kansen voor de gastheer onbenut. Futsal Apeldoorn bleek een stuk effectiever. Appie Attahiri kon, nadat Mohamed el Mossaoui de bal over Dave Stet stiftte, binnen werken. Mohamed Bouraarassi profiteerde van Hoorns balverlies en schoot de 0-2 binnen. Terwijl de kansen van Hovocubo naast, over of tegen de keeper gingen. ‘We waren dus ook geprikkeld door hen. ‘Wij scoorden niet uit vijf kansen en zij scoorden twee keer uit drie kansen. De jongens waren zelf ook niet happy. Het was mooi dat ze het oppakten.’

Overtuiging
Hovocubo liet na de 0-2 het vertrouwde spelletje weer zien. De passes waren zuiver, de combinaties liepen weer als vanouds en het speelde met meer overtuiging. Na meerdere kansen die niet werden verzilverd kon het thuispubliek dankzij Kevin Tromp, die via een Apeldoorns lichaam raak schoot, wel juichen. In de laatste minuut voor rust had Faisal Mellah de stand weer gelijk getrokken. Waar hij eerder op doelman Ennes van Maasbommel stuitte wist Mellah op aangeven van Zakaria Amrani scoren.

Het overtuigende spel werd na rust voortgezet en na een mooie aanval bracht Karim Mossaoui Hovocubo aan de leiding. ‘We hebben na rust gedomineerd. Ja, ik genoot’, stelde Van Dijk. Yoshua St. Juste zorgde met een fraaie stift voor de 4-2. ‘Daarna mochten zij blij zijn dat het geen 5-2, 6-2 werd.’ De tweede plaats is een feit. Volgend weekend wacht de generale tegen Zeemacht. Waarbij winnen en zo met een goed gevoel de play-offs in het doel is.

Hovocubo – Futsal Apeldoorn 4-2 (2-2)
7. 0-1 Appie Attahiri
10. 0-2 Mohamed Bouraarassi
18. 1-2 Kevin Tromp
20. 2-2 Faisal Mellah
22. 3-2 Karim Mossaoui
26. 4-2 Yoshua St. Juste

Fotografie: Gerrie Meijer