HOORN - Hovocubo heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg van Sander van Dijk won de topper bij koploper ASV Lebo met 3-5. HV/Veerhuys was in eigen huis niet opgewassen tegen FC Eindhoven (3-7).

Bij Hovocubo was Soufian Charraoui de man van de wedstrijd. De technicus scoorde na de rust een onvervalste hattrick. Bij de rust stond de Hoornse formatie nog op een 0-1 voorsprong door een treffer van Amin Amghar. Nadat Ilias Bouzit die score had verdubbeld deden de Amsterdammers even iets terug, maar vervolgens was het woord aan Charrioui die driemaal op rij scoorde. De twee tegentreffers van Lebo die volgden waren voor de spreekwoordelijke eer. Hovocubo speelt komende zaterdag in De Opgang de Noord-Hollandse derby tegen FC Marlène.

HV Veerhuys mocht in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven even hopen op een stuntje nadat het kort voor rust op een 3-2 voorsprong kwam. Aram Hakopov, Jorg Ooievaar en Bart Overtoom scoorden voor de thuisploeg. De kwaliteit van de Brabanders en dan met name van topscorer Said Bouzambou, die viermaal scoorde, gaven na rust uiteindelijk toch de doorslag: 3-7.