LEEK/HOORN - Tijdens de vijfde speelronde van de Eredivisie zaalvoetbal hebben de beide Hoornse clubs wisselend gepresteerd. Koploper Hovocubo wist het uitduel bij Leekster Eagles te winnen, maar HV/Veerhuys ging in eigen huis hard onderuit tegen Tigers Roermond.


Bij de wedstrijden op zondag, niet echt de favoriete bezigheid van spelers en coaches die duidelijk de voorkeur geven aan het spelen op vrijdag, moest Hovocubo naar het verre Leek. Daar werd tegen Leekster Eagles een 3-6 overwinning geboekt door de ploeg van Sander van Dijk. Ilias Bouzit kroonde zich tot man van de wedstrijd door drie goals voor zijn rekening te nemen. De overige treffers kwamen op naam van Lahcen Bouyouzan (2) en Hicham Aklalouch.

Voor HV/Veerhuys, waar een aantal spelers 's middags nog op het veld hadden gespeeld werd de thuiswedstrijd tegen Tigers Roermond een deceptie. De Hoornse formatie verloor na een 0-2 ruststand met 0-6 van de Limburgers.

Deze week wordt er gewoon weer op vrijdag gespeeld. Hovocubo gaat op bezoek bij Tigers Roermond terwijl HV/Veerhuys opnieuw thuis speelt met ZVV Eindhoven als tegenstander.

Foto: Michel Bes Sportfotografie